zaterdag 1 juli 2017

witter dan wit...Na ongeveer 3 maanden is de badkuip terug thuis !
Eind vorig jaar , een dag voor Kerstmis om precies te zijn , werd ik aangereden ( van de weg geduwd ) door een haastige dame in een lage sportieve wagen . De schade beperkte zich tot een scheur in de zijkant van de neus en een zijdelingse kras in de lak . Met de wagen was er niets aan de hand , het vuil was afgeveegd waar er contact was gemaakt met de badkuip.
Na wat gekibbel over de onzichtbaarheid van dit soort voertuigen ... , werd een ongevallenaangifte ingevuld . De dame vroeg me of ze erbij mocht vermelden dat ze me zeker niet gezien had ... "Natuurlijk mevrouw " , was mijn antwoord . ( Ze was me nochtans een minuutje voordien voorbij gereden ...) Maar dit was een detail die niet zo belangrijk was.
Begin 2017 kon de papiermolen van de verzekeringen beginnen draaien . In februari melde de tegen-verzekering dat er voor dit soort voertuigen niet meteen een expert werd gevonden. Uiteindelijk ,na veel zoeken, nam een gerenommeerd expertisebureau de zaak op zich  . De strada werd half maart tot bij Emvelomobiel gebracht voor de afspraak met de expert.
Dit verliep niet helemaal als gepland ... op één of andere manier heeft de expert de strada niet gezien en werd alles via foto's geregeld .
Begin april kon de herstelling beginnen . Al vlug dook er een groot probleem op met de oude laklaag. De lak van de door mezelf uitgevoerde reparatie ,bleek korreltjes te vormen . Bij het fijn schuren maakten die korreltjes diepe krassen in de romp. Uiteindelijk werd geopteerd om het geheel met een ruwere korrel dan normaal te wrijven . Met het gegeven dat de verf van vreemd origine was , wilde de spuiter geen risico nemen  . Eerst werd er een stukje proef gespoten en dit bleek mee te vallen . Toen men echter de volledige fiets had gespoten bleek dat de nieuwe lak op sommige plaatsen toch los liet. Zo erg dat de ganse operatie opnieuw over gedaan moest worden .

Uiteindelijk is de strada een wit pareltje geworden .Weldra worden de zijkanten en de neus terug voorzien van bestickering . De witte en rode ledstrips worden er binnenkort ook op gekleefd .Zo zal de badkuip er als voorheen uitzien.  De vlaggenmast komt er voorlopig niet op .

Na het lange wachten is het terug heerlijk fietsen met de velomobiel . Wat heb ik hem gemist...8 opmerkingen:

 1. Proficiat Hans! De verloren zoon weer in het nest.......Heerlijk! Lekker fietsen nu!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat de zomer maar komen... Grtz Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kom op 'gaan met die banaan'!, oh nee ik bedoel 'kruip met die kuip!'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste 101 km zijn al gefietst. Helaas in de regen ...Gelukkig is de kuip niet waterdicht... anders was ze daarnet vol gelopen...
   Grtz

   Verwijderen
 4. 3 maand zonder vm. dat je het zelf nog overleefd hebt.
  kan mijn moeilijk inbeelden wat een gemis het zal geweest zijn wetende hoeveel kilometers je ermee vreet.
  Laten we hopen dat je nu jaren zonder problemen kan rijden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een ligfiets en een mtb zijn goed als afwisseling , maar om lange afstanden te doen is het da niet.
   Ik hoop het met jou...

   Verwijderen
  2. Ik heb bij vm afgelopen vrijdag gevraagd om een leenfiets, de BOB leek mij wel wat, maar die was alweer verhuisd...

   Verwijderen
  3. Als je een andere kunt lenen is dat natuurlijk super.

   Verwijderen