zondag 8 februari 2015

magneten bevorderen het comfort...

De blog van Gerrit deed me watertanden om de schuimkap van magneten te voorzien.Deze week heb ik er mijn werk van gemaakt.De magneten in de kuip zijn diam 15 en 5 mm hoog, met een trekkracht van 4.5 kg .Die in de schuimkap zijn diam 15 en 3 mm hoog ,met een trekkracht van 3.2 kg.De schuimkap ziet er nu zo uit:de magneten in de kuip ( eerst vast gezet met secondelijm en daarna met siliconelijm )


de magneten in de schuimkap zijn erin gezet met bison tix gel


Het resultaat mag er zijn ! Wat een luxe ... je legt de schuimkap erop en klik ...alles sluit meteen aan op de juiste plaats.
Volgende week komt er meer wind onze kant uit en dan zal ik vlug ondervinden of de kap al of niet blijft zitten.
De magneetjes die ik nu nog over heb ,gebruik ik om mijn vizier op zijn plaats te houden.De velcro die ik tot nu toe gebruikte ,laat af en toe los op sommige plaatsen.Misschien is dit een betere oplossing...een rond magneetje aan de buitenkant
binnenin zit een staafmagneet , die is gemakkelijker vast te nemen
Deze magneet heb ik ondertussen aan de binnenkant geplaatst en een kleinere vanboven gelegd.Binnenin heb ik een elastiek (van mijn batterij) opgehangen aan een velcrostrip . Daarin past mijn rem precies en zo blijft mijn stuur hangen bij het uit-en instappen.

4 opmerkingen:

 1. Mijn stuur hangt vast met een (rem)kabel, ik zou die niet meer kunnen missen onder het rijden !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja , het is idd praktisch als het stuur ergens aanhangt tijdens het rijden.
  Hoe heb je de kabel bevestigd aan de bovenkant ? De velcro trek ik soms los bij het instappen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een aantal jaren met zo'n kabel gefietst. Die kabel zat aan de ene kant aan het stuur,aan de andere kant aan het blok van de trapas. Helaas ga je er (onbedoeld) zo nu en dan aan trekken, krijgt de kabel op de lange duur te lijden van het vochtige klimaat in het vooronder en het vele bewegen. En als de kabel dan net op het verkeerde moment knapt kan dat onaardig uitpakken (onbedoelde slinger maken).
  Ondertussen rijd ik al weer een paar jaar zonder kabel en ik mis hem niet (meer).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat zal wel erg schrikken zijn als je dat voor hebt...
  Gelukkig gebruik ik de beugel enkel bij het in- en uitstappen.
  Groeten,
  Hans

  BeantwoordenVerwijderen